Yhteystiedot


Pekka Murto

044 9763 777

murto.p@gmail.com

Uutiset

26.3.2016Kirjoitan nyt myös Uuden Suomen PuheenvuoroonLue lisää »4.10.2015Uusi luottamustehtävä Y-säätiön valtuuskunnassaLue lisää »1.4.2013Paikka HUS:n hallituksessa vaalikaudella 2013-1016Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:312970 kpl

Yhteystiedot

 Esittely

Olen 41 -vuotias, enkä ole naimisissa.

Olen syntyisin Rovaniemeltä.

Ylioppilas 1994, Rovaniemi.

Ulkomaankaupan merkonomi 1997, Rovaniemi.

Yhteiskuntatieteiden maisteri 2006, Lapin yliopisto. Pääaine kansainväliset suhteet. Sivuaineina valtio-oppi ja Venäjä-opinnot. Gradun aihe: Länsimaisen ja venäläisen sodan kuvan muutoksen vertailu kylmän sodan jälkeen.

Reservin luutnantti.

Työharjoitteluita mm. Lapin lääninhallituksessa, Euroopan komission Suomen edustustossa ja erilaisissa tutkimusfirmoissa.

Työkokemusta mm. kaupan- ja matkailun tehtävistä ja henkilökohtaisena avustajana. Toimin viimeksi project managerina lähinnä Venäjälle tehtävien sertifikaattien ja asiakirjojen parissa. Teen kirjoitustöitä vapaana kirjoittajana ja valmistuin tänä keväänä humanististen tieteiden kandidaatiksi historiasta Tampereen avoimesta yliopistosta.

Luottamustoimina olen ollut mm. Lapin opiskelevien reserviläisten taloudenhoitaja ja  Suomen Ilmailumuseolla vapaaehtoisena oppaana. Osallistun aktiivisesti luottamustoimiin myös vaalilautakunnissa ja viimeksi Eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa toimin vaalilautakunnan puheenjohtajana. Olen Husin hallituksessa ja Dipalissa (Diagnosisten palveluiden liikelaitosten johtokunta) varajäsenenä ja Y-säätiön valtuuskunnassa varsinaisena jäsenenä.

Kielitaito: Englanti, Ruotsi, Saksa, Venäjä, Ranska.

Harrastuksina kuntoilu ja tietokirjojen lukeminen. Luen paljon mm. maailman tapahtumista ja -politiikasta, elämäntaito-, talous-, ilmailu-, ja avaruuskirjoja. Erityisesti tutkin historiaa ja minua kiinnostaa mm. antiikin aika, 1600- ja 1700- luvun tapahtumat, Suomen historia Ruotsin vallan aikana ja sotahistoria.