Yhteystiedot


Pekka Murto

044 9763 777

murto.p@gmail.com

Uutiset

26.3.2016Kirjoitan nyt myös Uuden Suomen PuheenvuoroonLue lisää »4.10.2015Uusi luottamustehtävä Y-säätiön valtuuskunnassaLue lisää »1.4.2013Paikka HUS:n hallituksessa vaalikaudella 2013-1016Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:312978 kpl

Ruohonjuuritasolla poliittinen yhteistyö toimii

Keskiviikko 22.4.2015 klo 14:16

Suomi on väestöltään pieni maa ja ainoastaan yhteistyöllä ja sovussa pystymme pysymään tehokkaina. Aina silloin tällöin, viimeksi tänään, saa lukea erittäin ikäviä suomalaista ja pohjoismaista konsensusta loukkaavia kirjoituksia. Tänään Iltalehdessä oli erittäin ikävä artikkeli, jossa monien ihailema näyttelijä Krista Kosonen haukkui perussuomalaisia ja väitti ettei tunne heistä yhtään. ”Kulttuuriväen” idealismi on ollut jo aiemmin tiedossa, mutta tällainen tietoinen eripuran levittäminen on erittäin ikävää. Jopa 90 % ihmisistä on Iltalehden nettisivuilla sitä mieltä, että kansakunta on kahtiajakautunut, olen itsekin sitä mieltä.

Hyväksi koettu tapa on ollut esim. kouluvierailut naapurimaihin, lähinnä Venäjälle, jolloin monien ennakkoluulot vähenevät ja voi muodostua jopa ystävällisiä kontakteja. Länteenpäin sellaisia ei niin paljon tehdäkään, koska esim. ruotsalaiset lasketaan omiksi muutenkin. Välillä tosin tuntuu, ettei Suomessa tunneta enää Ruotsalaista yhteiskuntaa, yhteisestä historiastamme puhumattakaan. Jos Krista Kosonen ei tunne yhtään perussuomalaista, en minäkään ymmärrä kunnolla mikä on tasa-arvoinen lumiauraus tai sukupuolineutraali lelumainos. Ruotsalainen yhteiskunta silti toimii ja tavalliset ruotsalaiset ovat mukavia ja tehokkaita ihmisiä, omia, de egna. Pitäisikö kohta viedä Kehä III:n sisäpuolella kuplassa eläviä opintomatkoille sisä-Suomeen?

Omasta kokemuksesta haluan ilolla kirjoittaa, miten erinomaisesti on poliittinen yhteistyö Helsingissä toiminut. En ole koskaan törmännyt minkäänlaiseen riitelyyn tai eripuraan! Olen saanut olla paljon HUS:in ja Diagnosisten palveluiden liikelaitoksen johtokunnan kokouksissa varsinaisen jäsenen Antti Valpaksen poissa ollessa (hän tekee aktiivisesti ja tehokkaasti mm. puolueemme eteen paljon töitä) ja olen nauttinut kovasti hyvästä hengestä, yksimielisyydestä ja tehokkaasta päätöksenteosta. Samoin on laita mm. vaalilautakuntatyöskentelylle, jossa olen toiminut myös puheenjohtajana kaksi kertaa, yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja sulassa sovussa eri puolueisiin kuuluvien kesken.

Joskus tuntuu, että ihmiset hieman ”järkyttyvät”, kun kerron ulkomaalaistaustaiselle tai ”seka-porukalle” pitkän ystävällisen keskustelun jälkeen olevani perussuomalainen. Mekin olemme vain ihmisiä, tosin sellaisia ihmisiä, joiden pariin halusi esim. viime kunnallisvaaleissa eniten ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita eri kulttuuripiireistä Helsingissä.

Tietentahtoinen eripuran kylväminen kuitenkin harmittaa, mutta ei lannista minua. Sellaista on esim. ”kulttuuri-ihmisen” käänteinen rasismi, jossa luokitellaan kanssaihmisiä hyviksi tai huonoiksi puoluekannan mukaan. Sellaisia piirteitä oli myös Andersonin, Brunilan ja Koivulaakson ”Äärioikeisto” Suomessa kirjassa. Tuntuu jotenkin sairaalloiselta, miten jotkut henkilöt suorastaan jahtaavat eri lailla ajattelevia Suomessa. Kommunismi on todettu 1900-luvun suurimmaksi kuolemanaatteeksi, mutta nyt en itse halua haastaa riitaa. Ehkä kaikista pelottavin ja fanaattisin on kuitenkin ruotsalaisen Lisa Bjurwaldin teos Euroopan häpeä, jossa hän dehumanisoi ei-vasemmistolaisia ihmisiä jahdaten heitä ympäri Eurooppaa!

Meillä Suomessa ja Helsingissä poliittinen yhteistyö on kuitenkin oman kokemukseni perusteella toiminut erinomaisesti ja olen suorastaan nauttinut työskentelystä eri puoluetaustan omaavien ihmisten kanssa. Ehkä omalla asenteellakin on siihen osuutta. Haluan kuitenkin kiittää kaikkia ja jatkaa samaan malliin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Konsensus, Krista Kosonen, Iltalehti, HUS, Äärioikeisto Suomessa, Lisa Bjurwald