Yhteystiedot


Pekka Murto

044 9763 777

murto.p@gmail.com

Uutiset

26.3.2016Kirjoitan nyt myös Uuden Suomen PuheenvuoroonLue lisää »4.10.2015Uusi luottamustehtävä Y-säätiön valtuuskunnassaLue lisää »1.4.2013Paikka HUS:n hallituksessa vaalikaudella 2013-1016Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:313004 kpl

Terrorismi ei saa harhauttaa eurooppalaisia demografisen kriisin uhasta

Lauantai 26.3.2016 klo 10:58

Brysselin terrori-iskujen jälkeen tapahtui jälleen mitä odottaa saattoi. Eurooppalainen eliitti, vihervasemmisto ja liberalismi-utopistit marssivat kadulle kurkku suorana eurooppalaisia arvoja ja suvaitsevuutta vannomaan. Oli rumpua, kitaraa, käsikyykkyä, lakanaa. Innokkaimmat maailman pelastajat tietysti päivittivät facebook-kuvansa liputettuun versioon, vaikka tarkoitukseni ei sinänsä ole loukata heitä. Tämä kaikki on minusta kuitenkin täysin väärä lähestymistapa Euroopan todelliseen kriisiin, joka on kansainvaellus.

Eurooppalaisten vielä voivotellessa tapahtunutta soluttautuu vihaisia kehitysmaiden nuoria miehiä koko ajan Eurooppaan. Tarkoitanko, että esim. kaksoisvirtain alueelta tulevat ihmiset tulevat kehitysmaista? En sentään aivan tarkalleen, mutta valitettavasti heidän käytöksensä antaa sellaisen kuvan. Joka tapauksessa heidän koulutustasonsa on alhainen, uskontonsa oikeasti suvaitsematon, eikä heillä ole aikomustakaan integroitua eurooppalaisiin yhteiskuntiin, sillä perhe ja sukuyhteisö menevät heillä koulutuksen ja yhteiskunnan edelle. Viime viikolla tehty turvapaikanhakijoiden koulutusselvitys oli epätieteellinen ja heidän suurta sivistystasoaan hehkutettiin, vaikka samat henkilöt eivät osanneet edes täyttää lomakkeita.

Maapallolla on liikaa ihmisiä ja tämän vuosisadan lopussa meitä on ehkä 10 miljardia., tällaista ei luontoäiti kestä. Eräiden arvioiden mukaan Euroopan rajoilla odottaa tällä hetkellä 20 miljoonaa ihmistä tänne pääsyä. Nykyisen kansainvaelluksen voi jakaa kahteen osaan: islamilaisen vyöhykkeen maahantunkeutujat sekä muualta kolmannesta maailmasta tulijat. Pidin ensimmäisen julkisen puheeni Tapanilan urheilukeskuksen luona 24.3 ja sanoin Afrikan väestön olevan vuosisadan lopussa 4 miljardia. Todellisen lukumäärän arvioidaan olevat 3,5 miljardia ja sanoin vahingossa väärin, vaikka olin asiasta Uuden Suomen ensimmäisessä puheenvuorossani samana päivänä kirjoittanut. Pahoittelen, sillä aina pitää turvautua faktatietoon. 3,5 miljardia on silti ihan pelottavan iso määrä ihmisiä mantereella, jolla on suuria vaikeuksia muutenkin. Korostan nyt sitä ettei minulla ole mitään afrikkalaisia ihmisiä vastaan ja toivon heille kaikkea hyvää. On kuitenkin selvää, että nämä populaatiot tulevat vaikka kävelemään meren yli parempaan elämään päästäkseen. Mihin he mahtavat suunnistaa? Aivan sama, vaikka siellä asuisi Pohjolan muinaisen kantaväestön kopio, me emme pysty heitä elättämään.

Yleisen arvion mukaan tilanne Saksassa muuttuu peruuttamattomasti vuoden 2020 tienoilla. Vaikka maan väkiluku on nyt 81,5 miljoonaa, maassa asuu jo nyt 20 % ulkomaalaistaustaisia, viime vuonna maahan tuli yli 700 000 muslimia ja heitä on maassa jo lähes 6 miljoonaa. Suurin osa heistä on nuoria ja tilastoja onkin syytä vertailla nuorten maahantulijoiden ja nuoren kantaväestön välillä. On vain matemaattinen kaavio, milloin tämä muukalaisjoukko tekee kulttuurikaappauksen Saksan kaltaisissa maissa ja tämän jälkeen eurooppalainen kulttuurimme, uskontomme ja sivistyksemme on peruuttamattomasti tuhoutunut ikuisiksi ajoiksi. SPR:n hyvää tarkoittava tv-mainos kampanja Eurooppaan tulevista naisista ja lapsista on ontuva tilastojen ja tv-kuvien kertoessa aivan muuta. Tällainen kömpelö tunteisiin vaikuttaminen vie sympatiaa pois. Miksi emme auta heitä lähtöalueilla? Euroopasta nämä vihaiset nuoret miehet eivät lähde ikinä vapaaehtoisesti pois, vaan eipä sitä selvästi moni haluakaan. Maahanmuuttajien työllistyminen on myytti ja Suomessa ulkomaalaisista vain saksalaiset tuottavat työllään enemmän rahaa kuin tulonsiirtoina saavat.

Eurooppalainen kulttuurimme on tuhoutumassa kansainvaelluksen hyökyaaltoon. Nyt on kriittinen vaihe ja aikaa lopulliseen kulttuurin romahdukseen on enää muutama vuosi. Angela Merkel on jäämässä yhdeksi Saksan historian synkimmistä hahmoista, niin hyvää kuin hän pohjimmiltaan tarkoittaakin.

On aivan sama tapahtuuko terrori-isku, tai vaikka kymmenen, jos samanaikaisesti luovumme ilman vastarintaa omista tavoistamme, kulttuuristamme, uskonnostamme ja jopa verenperinnöstämmekin. Maailmanhistoriasta tulee mieleen lähinnä surullinen uuden maailman valloitus. Luonnosta tulee mieleen muurahaispesä, jonne vieraslajike soluttautuu ja nopeasti valloittaa. Enkö minä siis vastustakaan terrorismia? Vastustan, mutta vielä enemmän inhoan eurooppalaista errorismia, jossa todellinen ongelma piilotetaan taas lentävän maton alle.

 

5 kommenttia . Avainsanat: Brysselin terrori-isku, demografia, kansainvaellus, Uusi Suomi, Angela Merkel, maailman väkiluku

Kansainvaelluksia Raatteen tiellä

Perjantai 22.1.2016 klo 20:25

Nyt on vieläkin kirjoitettava turvapaikanhaku-ilmiöstä, tai pikemminkin kansainvaelluksesta, kuten presidentti Niinistökin jo asian ilmaisee. Jokakeväinen ilmiö nyky-Suomessa on vapunjälkeinen puistonäkymä, jossa nuorisoa ja vähän vanhempaakin porukkaa makaa puistoaukeilla mitä groteskeihimpiin asentoihin vääntyneinä väsähtäneinä kovan juhlinnan jälkeen. Uusvanhana ilmiönä ovat tulleet irvokkaat talviset tielle pysähtyneet autojonot marssilla Venäjältä Suomeen mukanaan uusia kansalaisia joillekin, ”maahanvääntäytyjiä” toisille. Hälytyskellojen täytyy soida, kun n.70 kilometriä Suomen rajalta kuolee intialainen mies ja hänen kuolemaansa suree Suomen presidentti samalla kun puolustelee suomalaisten viranomaisten toimintaa! Huomioon otettavaa on myös, että presidentti sanoi maahan olevan tulossa kolmeakymmentä eri kansallisuutta, joten kysymyksessä on enemmänkin muoti-ilmiönä oleva joukkoliike, kuin hätä sanan varsinaisessa merkityksessä. Pahimmassa hädässä olevat eivät voi edes lähteä mihinkään ja heitä tässä pitäisi auttaa. On röyhkeätä pelleilyä, että nyt maahantunkeutujat ovat keksineet polkupyörä- ja ajoneuvorallin.

Tilanne on nyt niin vakava, että yhteiskunnallinen vakaus järkkyy niin Suomessa, kuin Euroopassakin. Asiaan ei voi suhtautua kevytmielisesti nuhtelemalla ilmiön liioittelemisesta tai arvoilmapiirin kovenemisesta, kuten esim. presidentti Niinistö ja arkkipiispa Kari Mäkinen ovat ilmaisseet. En missään nimessä kapinoi heitä vastaan, mutta liiallinen asian mitätöinti vain vakavoittaa tilannetta edelleen. Jossain vaiheessa kansa menettää luottamuksensa päättäjiin. Nykyiset kansainvaellukset muuttavat väestörakenteet, huoltosuhteet, talouden ja yhteiskunnallisen vakauden Pohjolassakin ikuisiksi ajoiksi ja tulevaisuuden sukupolvet tulevat katkerasti vihaamaan meidän aikanamme tehtyjä järjettömiä ratkaisuja.

Vain sata vuotta sitten myös pääkaupunkiseudulla käytiin välillä katkerankin sävyisiä kieliriitoja. Vantaan alueella 95 % väestöstä oli ruotsinkielistä ja suomenkielisiä yleisesti väheksyttiin vähemmän aikaansaavina ja sivistymättömämpinä ihmisinä. Helsingin kaupungin alueliitoksien taustalla oli osin myös Helsingin pitäjän päättäjien halu suomenkielisestä rahvaasta eroon pääsemiseksi. Nyt tilanne on täsmälleen päinvastoin ja ruotsinkielisiä Vantaalla on 5 % väestöstä! Enää ei myöskään suomenkielisiä aliarvioida, mutta nyt ei saa karata aiheesta, vaikka (kotimainen kieliriitely) minua harmittaa.

Väestörakenteisiin on kuitenkin tulossa vieläkin dramaattisempi muutos nykyisen maahanmuuton myötä. Pääkaupunkiseudulla asuu jo nyt lähes joka neljäs suomalainen ja alueella on huomattava ulkomaalaistaustaisten osuus ja tänne saapuu erittäin suuri määrä myös muualle Suomeen sijoitetuista tai sijoittuneista ulkomaalaisista ja pakolaisista. Helsingin asukkaista ulkomaalaisia on nyt 8 %, mutta pääkaupunkiseudulla on kolmisenkymmentä asuinaluetta, joilla 20 % väestöstä on ulkomaalaistaustaisia ja näiltä yleensä köyhimmiltä alueilta on jo alkanut ns. valkoinen pako.

Maahanmuuttajien työllistävän vaikutuksen hyödyllisyyttä on mediassa jatkuvasti hehkutettu ja sitä ovat toitottaneet jopa monet muuten älykkäät ja järkevät ekonomistit, kuten Juhana Vartiainen ja Jaakko Kiander aivan tosissaan. Todellisuudessa työllistyneilläkin maahanmuuttajilla on ollut taloudellisesti negatiivinen vaikutus. Tarkkaan ottaen ulkomailla syntyneistä työssä käyvistä vain saksalaisilla on ollut positiivinen nettovaikutus Suomen talouteen. Järjestyksessä Somalia, Irak, Thaimaa, entinen Jugoslavia tilastot ovat aivan surkeita ja myös toisen sukupolven maassa syntyneiden työllisyysprosentit ovat kymmeniä suomalaisia jäljessä. Thaimaalaisten, eli hyvän työmoraalin omaavien itä-aasialaisten osuus johtuu varmasti suuresta kotiäitien määrästä.

Edellä mainitut ryhmät aiheuttavat töissä ollessaankin negatiivisen tuloksen tilastoihin pienipalkkaisilla ja satunnaisilla töillä, joten he saavat tulonsiirtoja kuten asumistukea, sosiaaliturvaa ja lapsilisää enemmän kuin työpanoksellaan parantavat kansantaloutta. Kotiäitiys on tietysti näille ryhmille sallittua, toisin kuin monilapsisen suomalaisen perheen äidille. Yhden turvapaikanhakijan arvioidaan maksavan Suomelle 13 200 euroa vuodessa. Jos maahamme saapuu tänä vuonna 50 000 turvapaikanhakijaa, maksaa se varainhoitoyhtiö Frontin mukaan 1,5 mrd euroa. Hallituksen itkua ja hammastenkiristystä ja varsinkin vastustusta aiheuttaneet talousuudistukset ovat siis joka tapauksessa turhia kun meillä on yhdelle ryhmälle piikki auki, samalla kun omat pienipalkkaiset rahoittavat sen heille. Hallituksen ulkopuolella olevat puolueet voivat nauttia kannatuksen kasvusta samalla kun vaativat maailman parantamista, suvaitsevaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. SDP:lle myös vaikeneminen on kultaa.

Talouteen ja väestörakenteisiin aiheuttavien paineiden lisäksi maahanmuutto aiheuttaa myös yhteiskunnallisen koheesion hajoamisen. Pohjoismaat ovat pienestä väestöstään huolimatta menestyneet juuri etnisen samankaltaisuuden ja erinomaisen sosiaalisen pääoman, sekä matalien tuloerojen ansiosta. Sosiaaliturvaverkko, joka luotiin meitä ja omaa yhteiskuntaamme sekä asukkaitamme varten toimi myös lisäten hyvinvointiamme. Nyt tämän kaiken voi unohtaa, sillä me emme voi jakaa ilmaista rahaa ventovieraille ihmisille.

Luottamuksen viranomaisiin kadotessa aletaan perustaa katupartioita, eikä kaikista häiriöistä vaivauduta enää ilmoittamaan viranomaisille. Luottamus kanssaihmisiin heikkenee mitä enemmän monikulttuurisessa ympäristössä asutaan. Tuloerot kasvavat ja alkaa syntyä ongelmalähiöitä. Joku esittää vakavissaan työnteosta maksettavan palkan erilaista hinnoittelua maahantulijoille. Jo nyt esiintyy hintojen polkemista mm. parturipalveluissa ja ravintola-alalla.

 Aivan järkyttävää on niin sanottu tapakoulutus, jota nyt on alettu mm. kaksoisvirtain alueilta tulleille maahantulijoille ”opettamaan”. Heille opetetaan, että naisia ei saa kähmiä ja että silmiin katsominen ei aina tarkoita ”sitä”. Prismasta ei kannata varastaa, koska siellä on valvontakameroita. Nämä ihmiset tulevat ihmiskunnan kaupunkikulttuurien kehdon alueelta ja he kyllä ymmärtävät tämänkaltaiset asiat. Jos ”kukkahattutädit” päättävät laittaa rahaa tällaisiin koulutuksiin, pelkään mitä muuta he vielä suuressa älykkyydessään keksivät. Ongelmana on myös median, kuten ”tiettyjen lehtitalojen ja televisioyhtiöiden” ilmeinen vasemmistolaisuus ja sinisilmäinen monikulttuurisuus. Jopa poliisi myöntää pimittävänsä ulkomaalaisten tekemiä rötöksiä! Kirkolle tuntuu olevan tärkeintä islamilaisten maahanmuuttajien hyvinvointi sekä rauhan ilmapiiri ilman pienintäkään kritiikkiä sen äärioppeja kohtaan. Ihmiset pelkäävät kohta uimahalliin menoa ja uimahallien säännöt ovat kuulemma vanhentuneita. Olutta ostaessa voi kaksikielisessä maassamme lukea alaikäisille myyntikiellot nyt myös arabiaksi tai sitten ostaja on itse jo kiellon osoittamassa kunnossa ja näkee tekstitkin kolmena.

Niin sanotussa kotouttamisessa on myös muita perustavanlaatuisia mittakaavavirheitä, kuin tapakoulutus. Jotkut ihmiset ovat sokaistuneet länsimaisen demokratian erinomaisuudesta ja sen soveltuvuudesta kaikkialle maailmaan. Moni ajattelee nuorelle Lähi-idästä tulevalle nuorelle miehelle koulutuksen ja työpaikan tarjoamalla asioiden alkavan luistamaan itsestään. Ei se näin yksinkertaista ole. Ne eivät ole nuorelle muslimille kylmässä Pohjolassa tärkeimpiä asioita, vaan niiden edelle menee perheen ja suvun etu. Islamilainen yhteiskunta on muutenkin hyvin kaukana länsimaisesta demokratiasta, tasa-arvosta ja oikeusvaltiosta. Tässä ei sitten ole minun taholta mitään varsinaista vihaa tai rasismin häivää. Olen edelleen hyvin kiinnostut esim. Mesopotamian alueen historiasta ja voin keskustella paikallisten ihmisten kanssa ja katsoa heitä silmiin. Edellä viittaan erääseen savonlinnalaiseen lääkäriin, joka on myös asunut alueella vuosia.

Näistä asioista voisi kirjoittaa loputtomiin, mutta tärkeää on mieluummin miettiä sitä kenen etu tämä kaikki mielettömyys on? Taloudellisessa mielessä hyötyvät ainakin USA, Venäjä ja Aasia. Pohjois-Amerikka on tosin itsekin mukana hätää kärsivien auttamisessa, mutta siellä ei yhtään surra EU:n heikkenemistä ja hapuilua. Venäjälle sopii EU:n säröily niin taloudellisesti kuin geopoliittisestikin. Itä-Aasia hyötyy taloudellisesti, eikä itse (esim. Japani) viisaasti ota kansainvaelluksia vastaan. Venäjällä kuollut turvapaikanhakija oli intialainen. Eikö Intia ole enää demokratia? Onko Intian miljardin ihmisen joukossa kärsiviä sellaisia? On varmasti. Otammeko Suomeen aluksi Delhin Suomea suuremman kaupungin asukkaat? Vihervasemmiston anarkisteillemme, kuten Tampereen pelleille tilanne sopii myös erinomaisesti. Tilanne rapauttaa yhteiskuntaa ja edesauttaa anarkiaa ja tyhjäntoimittamisesta maksettavien asumis- ja talousetujen saantia. Yhteiskunta ilman armeijaa, kirkkoa, järjestystä ja koheesiota on varmasti heidän etu. Eliitin kannattaa vähätellä tilannetta, jotta voi asua omilla asuinalueillaan ja saada palvelijaihmisiä bussikuskeiksi ja hoivatöihin. Se, ettei omia työntekijöitä näihin hommiin löydy on enemmän myytti, sillä varmasti työntekijöitä löytyy kun markkinat hinnoittelevat itse itsensä. TE-toimistojen henkilökunnan taso on meillä heikkoa lähtien aikataulujen hallinnasta luovuuteen.

Mitä pitäisi tehdä? Tilanne tuntuu kärjistyvän päivä päivältä ja Eurooppa on jakautumassa kahteen leiriin valtioiden sisällä ja osin niiden välillä. Itä-Euroopasta käydään Eurostoliiton pääkaupungissa Rysselissä kuuntelemassa nuhteita ja selittelemässä tekemisiä. Ei äärioikeisto, vaan tavallinen kansa marssii kaduilla perheiden, kristittyjen arvojen ja oman kulttuurin puolesta. Konflikti (islaminuskoisten sisäinen, Israel voittaisi joka tapauksessa) on saatava loppumaan. Tarvittaessa on käytettävä voimaa (jalkaväki). Ihmisen maksavat Euroopassa minkä tahansa kiskuriveron, kunhan nämä huonosti käyttäytyvät toisuskoiset nuoret miehet saadaan täältä pois. Mikä tahansa eurooppalainen taistelutappio tässä ”vapaustaistelussa” on parempi kuin epämääräinen auttaminen siellä ja täällä. Millä tahansa hinnalla voimme kustantaa avustusleirit kaaosalueella, kunhan meidän ei tarvitse täällä amatöörimäisesti hoitaa tätä irvokasta ja suunnitelmatonta näytelmää. On tehtävä sellainen rauhansopimus, joka alueella pitää, vaikka ajatus on sinänsä täysin naurettava paikallista kulttuuria tuntien. Mukavuus turvapaikanhakukulttuuri on myös lopetettava. Jos ottaa yhden turvapaikanhakijan, tulee tilalle heti kymmenen uutta. Maapallolla on liikaa ihmisiä ja kaikki haluavat vääntäytyä Länsi-Eurooppaan, joka on sodanjälkeisessä hyvinvoinnissa, vasemmistolaisuudessa ja unioni-huumassa menettänyt jo todellisuuden tajunsa. Muuten alkavat kohta omat koirat purra ja lujaa.

LÄHTEET:

Esim. Länsi-Helsingin perussuomalaiset, Ilkankulma 21.1.2016. Miten maahanmuutto muuttaa Suomea ja Eurooppaa.

Savonmaa.fi 20.1.2016. Eero Timgren tuntee islamin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvapaikanhakijat, kansainvaellus, tapakoulutus, kukkahattutäti, islamisaatio, hyvinvointivaltio, pääkaupunkiseudun väestörakenne

Turvapaikanhakija on voittanut lotossa

Sunnuntai 27.12.2015 klo 15:05

Turvapaikanhakija on uinut meren yli, turvapaikanhakijalle ei ole maistunut ruoka, turvapaikanhakija on jäänyt auton alle, turvapaikanhakija on synnyttänyt, turvapaikanhakija on raiskannut, turvapaikanhakija on ylittänyt rajan polkupyörällä, turvapaikanhakija on kävellyt… ajanut junalla… Vastaanottokeskus on perustettu, vastaanottokeskus on lakkautettu, vastaanottokeskus on muuttanut… Vastaanottokeskuksessa on pelattu lentopalloa, vastaanottokeskuksessa on tapeltu…

Uutisointi turvapaikanhakijoiden ympärillä on mennyt sosiaalisessa mediassa yli äyräiden ja tuntuu, ettei medialla ja päättäjillä enää muuta huolenpidon kohdetta ole. Nyt kun pilvipalveluita on muillakin kuin huumeidenkäyttäjillä tekisi todella mieli ladata älypuhelimeen ”turvapaikanhakueston”, sillä tuntuu vastenmieliseltä kun uutisviestit koskettavat sairaalloisessa mittakaavassa keskustelua turvapaikanhakijoiden ympärillä. Oikeastaan Ylen mukaan kyseessä ovat siirtolaiset ja mieleeni muistuu esim. noin kuukauden takaa 20.30 pääuutisten ”uutispätkä” vuoden Suomessa asuneesta pakolaispikkupojasta, joka puhui lähes sujuvaa suomea ja oli niin hyvin kotoutunut että. Minusta hän puhui melko huonoa suomea vuoden maassa asuneeksi lapseksi.

Kannanottoja turvapaikanhakijoita koskevasta asenneilmapiiristä on tullut presidenttiä ja arkkipiispoja myöten. Paavin jouluyönmessun käännöstäkin väitetään televisiossa manipuloidun turvapaikanhakijaystävälliseen suuntaan. Yskä on ymmärretty, turvapaikanhakijoista ei saa ajatella mitään pahaa, se olisi vihapuhetta. Haluaisin kuulla kuitenkin rakkauspuhetta joulun aikaan myös kantasuomalaisia köyhiä, asunnottomia ja syrjäytyneitä kohtaan.

Länsi-Uudellamaalla peruutettiin koulun Lucia-juhla, koska se olisi loukannut muslimioppilaita! Tapaus sai vanhemmilta vihaisten puheluiden ryöpyn. Nuorten pakolaismiesten määrä on ylittänyt jo yhden varusmiesikäluokan koon, joka on n. 25 000. Kuningasajan Rooma laajeni osittain turvapaikan lähialueiden lainsuojattomille ja irtolaisille tarjoamalla. Näiden oli jostakin vaimo hankittava itselleen ja siihen löytyi ratkaisu mm. Sabiinitarten ryöstöllä. Meillähän näitä sabiinittaria löytyy ihan vapaaehtoisestikin, mutta pelon ilmapiiri on maassamme kasvanut.

Nykytutkimus pitää kansainvaellusajan n. 380 - 550 tapahtumien merkittävyyttä hieman liioiteltuna, mutta varmuudella nyt on samantapainen kansojen vaellus liikkeellä, joka peruuttamattomasti sekoittaa varsinkin länsimaisen kulttuurin. Missä ovat vaurastuvien Itä-Aasian maiden pakolaiset? He haluavat säilyttää oman kulttuurinsa ja ovat jo valmiiksi liikakansoitettuja. Menolippu siis Eurooppaan ja vaimo ja lapset perässä.

Syyrian tilanne on ratkaistava nopeasti ja on tehtävä kansainvälinen sopimus, jolla Eurooppaan paenneet palautetaan takaisin olojen rauhoituttua. Koska alueelta paenneet nuoret miehet eivät itse taistele, on eurooppalaisten tehtävä se itse. Valitettavasti on toteutunut perinteinen kaava, jossa ilmojen ritarit pommittavat korkeuksista nappia painamalla ja aiheuttavat väistämättömiä siviiliuhreja sodankäyntitavallaan. Ylipäätänsä on nykykonflikteissa vaikeaa erottaa ystävää ja vihollista ja siviiliä ja sotilasta toisistaan. Ongelma on, ettei kukaan oikein halua ja uskalla tappioiden pelossa lähettää jalkaväkeä konfliktia ratkaisemaan. Katsoessani taannoin Yleltä dokumenttia Assadin hallinnon tukijoista tuntui, että harvoin alueen ihmisistä kertovaa dokumenttia katsoessa tuntuvat he niin tasapainoisilta ja normaaleilta israelilaiset tietysti pois lukien. Koko Syyrian konfliktin alkamiseen on vaikuttanut tiettyjen naapurivaltioiden kähmintä, pakolaisia he eivät itse tietenkään ota vastaan.

Turvapaikanhakijoiden hätä on ymmärrettävää. Samoin ovat päättäjien suvaitsevuuspuheet loogisia, sillä ne kuuluvat heidän suuhunsa. Tärkeintä olisi kuulla kuitenkin rehellisiä lausuntoja siitä, mitä tilanteelle aiotaan tehdä. Uskalletaanko edes tosiasioita katsoa silmiin mm. Suomen väestörakennetta ja asuntopulaa ajatellen?

Turvapaikanhakija voitti lotossa… Espanjassa! Mitä sitten?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvapaikanhakija, pakolaiskriisi, Yle, kansainvaellus, Syyrian konflikti, Assad, Israel