Yhteystiedot


Pekka Murto

044 9763 777

murto.p@gmail.com

Uutiset

26.3.2016Kirjoitan nyt myös Uuden Suomen PuheenvuoroonLue lisää »4.10.2015Uusi luottamustehtävä Y-säätiön valtuuskunnassaLue lisää »1.4.2013Paikka HUS:n hallituksessa vaalikaudella 2013-1016Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:320606 kpl

Yle-vero on lakkautettava

Torstai 25.2.2016 klo 20:42

Yle-vero, eli yleisradiovero on korvannut televisiolupamaksun vuodesta 2013 lähtien. Television käytön suora verottaminen on sinänsä ollut järkevä ratkaisu, eikä Ylen rahoittamiseen otettavassa verossa sinänsä olisi mitään pahaa, onhan se meidän oma valtakunnallinen radio ja televisio. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut Ylen yhä röyhkeämmäksi käynyt propaganda, joka on saanut kansan suuttumaan.

Vireillä on heti suuren suosion saanut kansalaisaloite, joka perustuu seuraaviin kuuteen tekijään: 1. Ylen palveluiden ylläpito tulee kalliiksi suomalaisille. 2. Kun Yle lähettää heikkoa ohjelmistoa, asiaa ei voi käytännössä boikotoida, koska rahat otetaan joka tapauksessa kansalaisen lompakosta. 3. Kaupalliset paikallis- ja maakuntamediat joutuvat taloudellisesti kohtuuttoman hankalaan asemaan. 4. Yleisradio ei ole poliittisesti sitoutumaton. 5. Verorahoilla ylläpidettävä yleisradio on nykyaikana yksinkertaisesti tarpeeton, koska media on täynnä maksutonta ohjelmistoa. 6. Suomessa ei ole myöskään valtiollista sanomalehtitaloa, joten tarvitaanko myöskään ja enää valtiollista radio- ja televisioyhtiötä.

Näistä varsinkin kohta 4. on saanut monet, minä mukaan lukien suuttumaan. Ylellä on jatkuvasti poliittisesti puolueellinen näkökulma, jota se esittää osittain (usein hyvin kömpelösti) naamioituna mm. keskusteluohjelmissa ja uutislähetyksissä. Sanoma on ilmeisen piilovasemmistolaista ja vihreää ja esimerkiksi perussuomalaiset esitetään usein naurunalaisessa valossa.

Muutamia esimerkkejä mainitakseni viime vuotisessa pakolaisillassa Tampereella oli tekaistu pakolaisperhe, jolle syötettiin mm. puuroa. Näin yritettiin tehdä ruoalla leikkiminen ja ”läskikapinointi” hauskaksi ja normaaliksi ilmiöksi inhimillistäen paikalle kutsuttu tekaistu pakolaisperhe. Uutisissa ja aamu-tv:ssä on toistuvasti puolueellista propagandaa koskien mm. Venäjää, kansainvaellusta ja kotimaan politiikkaa. Viimeksi perjantai-iltana Perjantai-ohjelmassa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojakin leikitteli monikulttuurisuudella ja osoitti oman suvaitsemattomuutensa suvaitsevaisuuden nimessä aiheuttaen monelle katsojalle ison pettymyksen.  Sosiaalinen media on täynnä erilaisia Ylen epäonnistuneiden aivopesuyritysten esimerkkejä.

Kansalaisaloitteen on tällä hetkellä allekirjoittanut 14 157 kansalaista ja läpimenoon tarvitaan puolen vuoden ajalta vähintään 50 000 nimeä. Allekirjoitusten määrä on iso ottaen huomioon, että aloite on ollut voimassa vasta kymmenen päivää. On Ylellä hyvätkin puolensa ja monet ohjelmat ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Aika on kuitenkin mennyt ohi valtiollisesta televisiosta, jonka aivopesu ei saa vastakaikua suurimmalta osalta kansasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, Yle-vero, propaganda, läskikapina, Perjantai-ohjelma Esko Valtaoja, kansalaisaloite