Yhteystiedot


Pekka Murto

044 9763 777

murto.p@gmail.com

Uutiset

26.3.2016Kirjoitan nyt myös Uuden Suomen PuheenvuoroonLue lisää »4.10.2015Uusi luottamustehtävä Y-säätiön valtuuskunnassaLue lisää »1.4.2013Paikka HUS:n hallituksessa vaalikaudella 2013-1016Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:313048 kpl

Ajatuksiani Euroopan ja Suomen pakolaistilanteesta

Sunnuntai 4.10.2015 klo 12:43

Jokainen on nähnyt jo vuosia uutiskuvia Etelä-Euroopan maihin saapuvista afrikkalaisista venepakolaisista, jotka epätoivoisesti pyrkivät ylitäysissä veneissä Eurooppaan ja joita viranomaiset hengityssuojainten kanssa yrittävät ohjata eteenpäin. Näillä epätoivoisilla ihmisillä on jo pitkä matka takanaan vaarallisine Saharan ja Välimeren ylityksineen. Ihmissalakuljettajat ottavat omansa välistä ja osa parempaan elämään pyrkijöistä kuolee jo Afrikan mantereella.

Juuri tästä, parempaan elämään pyrkimisestä, on kehitysmaiden kansainvaelluksissa kysymys. Maailma on muuttunut dramaattisesti toisen maailmansodan jälkeen, eivätkä kaikki sitä ymmärrä tai halua ymmärtää. Kaksi asiaa on varsinkin planeetallamme muuttunut, ilmasto ja ihmisten lisääntyminen. Ilmastonmuutos johtuu ihmisen itsekkyydestä ja kansainvälisen lainsäädännön voimattomuudesta. Väestörakenteiden muutos johtuu ihmisen itsekkyydestä ja parantuneesta sairaanhoidon tasosta. Ihmisten määrä on vähintään kolminkertaistunut elinaikanamme maapallolla! Vuonna 1950 maapallolla asui karkeasti 2,5 mrd. ihmistä, joista Euroopassa 550 miljoonaa, Afrikassa 230 miljoonaa ja Aasiassa 1,4 mrd. Vuonna 2010 vastaavat luvut olivat: 6,9 mrd. 738 miljoonaa, 1 mrd. ja 4,1 mrd. Pelottavin on väestöennuste vuoden 2100 tietämille. Maapallollamme asuu silloin arviolta 10,1 mrd. ihmistä, joista Euroopassa 670 miljoonaa, Afrikassa 3,5 mrd. ja Aasiassa 4,6 mrd. (Lähde: wikipedia ”maailman väkiluku”). Maailman väkiluku on noussut lähes 45 asteen kulmassa taulukoissa oikealle ylös näihin päiviin asti. Maailman kokonaisuushedelmällisyyskartta on lähes uskomaton Afrikan ja Aasian loistaessa ”monikulttuurisen värikkäänä” länsimaiden ollessa kuoleman haaleita.

Sotien syihin voi luetella esim. eriarvoisuuden, talouden heikkenemisen, ahneuden, luottamuksen puutteen, epidemiat ja uskonnolliset erimielisyydet. Nämä heikon valtion tunnusmerkit täyttyvät esim. Afrikassa miltei jokaisessa valtiossa yhdessä ja erikseen. On matemaattinen selviö, että tällainen painekattila purkautuu ja populaatiot kävelevät vaikka aavikon ja meren halki sieltä pois. Samalla tulee myös ”arvomaailma” tuliaisina mukana viidakon lakeineen, heikkoine koulutuksineen, välinpitämättömyyksineen ja luottamuksen puutteineen yhteiskuntaa kohtaan. Arabikevät oli oma islamilaisten valtioiden oireensa, joka johtui myös väestön paljoudesta ja ihmisten tyytymättömyydestä korruptoituneisiin hallintoihinsa. Erityisen vakavaksi tilanne on muodostunut Syyriassa ja ihmiset ovat jättäneet joukolla romahtaneen valtionsa.

Olen syvästi surullinen, että länsimaisenkin kulttuurin kehtoalueella on tapahtunut tällainen romahdus. Toivottavasti punavihreällä maailmanparantajalla ei mene yrttitee väärään kurkkuun, jos saa tietää minun olevan hyvin kiinnostunut esim. sumerilaisesta ja heettiläisestä kulttuurista ja olen lukenut esim. Jaakko Hämeen-Anttilan teoksia. Irakin romahdusta ja Isisin nousua on edesauttanut Saddamin epäonnistunut hallinto, mutta myös suurvaltapolitiikka ja Yhdysvaltojen täysin väärä ja ylimielinen psykologinen ja sotilaallinen ote. Alue, jolla on ajanlaskut ja rattaat keksitty on joutunut kokemaan modernin sotateknologian kynsissä kovia. Oman lisänsä sekavaan tilanteeseen on tuonut Venäjä, joka on nyt lähtenyt Syyriaankin pullistelemaan.

Alueelta on jo vuosia saapunut Suomeenkin ihmisiä ikään kuin vaivihkaa ja heidän maahantulomotiivinsa ovat olleet monenlaisia pelkästä ilmasto- ja hyvinvointimaahanmuutosta, todelliseen hätään, kuten sotainvalidina Suomeen muuttoon. Varmaa on, että tavallinen suomalainen veronmaksaja kustantaa Saddamin ja amerikkalaisten politiikan uhreja tarjoamalla heille vieraassa ympäristössä paremman elämän. Tavalliselle kansalaiselle nämä maahantulijat ovat näkyneet lähinnä lisääntyneenä ”pitsan pyörittäjien” määränä. Työllistymistä siis, tosin suomalaisen ravintola-alan yrittäjän näkeminen alkaa olla jo eksoottinen tapaus. Täällä saattaa ”sulassa sovussa” turkkilainen ja kurdi pitää samalla kadulla ravintolaa (poika)lasten ollessa potkupalloharjoituksissa.

”Pakolaisten” kuvia katsellessa kiinnittyy huomio nuorten miesten suureen määrään. He tulevat ”alfa-uroksina” lauman kärkenä järjestämään asiat sanovat jotkut, he eivät taistele vapauden ja yhteiskuntansa puolesta sanovat toiset. Varmuudella me joudumme kuitenkin maksamaan kaiken, eivätkä nämä ihmiset lähde täältä koskaan pois. Siksi kirjoitin sanan pakolaiset lainausmerkeissä, YLE on käyttänytkin pelottavasti siirtolainen sanaa. On erittäin ikävää, että asia kevytmielisesti sivuutetaan valtiojohtoa myöten ja perussuomalaisille ja Ku Klux Klan hörhölle annetaan pellen rooli, jolla vältellään tosiasioiden katsomista silmiin. Maahantulijoiden ”läskikapina” viime viikolla oli aivan järkyttävää katsottavaa, sillä sodassa ja pakolaisuudessa ei ruoka saa olla ensimmäisenä mielessä. Uutisoinnit Saksasta taksilla ajoineen ja älypuhelin selfiet Merkelin kanssa ja Suomen haukkumiset täällä ovat ikävää katsottavaa, eivätkä anna tulijoista älykästä kuvaa. Ymmärrän paradoksit kosmologiassa, mutta maan päällistä paradoksia, jossa maahan tulijat saavat työllisyystilanteen kuntoon, samaan aikaan kun meillä on 350 000 omaa työtöntä, en ymmärrä. Suorastaan irvokasta on, että vasta lakkautetut armeijan kasarmit ja monia koulujakin on luovutettu maahantulijoiden käyttöön. Raja vuotaa ja se vuotaa lännestä!

Varmaa on, että suurimmassa hädässä ovat alueelle jääneet ihmiset ja heitä haluan koko sydämestäni myös auttaa. Kaikille, jos kenellekään, samaan uskontokuntaan kuuluville rikkaillekin naapurimaille nämä ihmiset eivät kelpaa. Lähi-idän konflikti on niin monisyinen, että jopa nuorten miesten pakolaisuus on jossain määrin ymmärrettävää ajatellen argumentointia ”miksi he eivät taistele”? Aivan yhtä epäloogista ja suorastaan typerää on verrata Karjalan evakoita ja nykyisiä maahantulijoita keskenään. Joskus tulee mieleen ”ajatusleikki”, että miten meitä kristittyjä kohdeltaisiin, jos olisimme pakolaisina islamilaisissa maissa? Taitaa olla parempi, ettei ajattele pidemmälle.

Johtavissa asemissa olevat rikkaat puhuvat jatkuvasti vihapuheista, mutta tilanne alkaa karkaamaan jo käsistä ja mieleen tulee jopa tilanne maassamme vuonna 1917 kaksine leireineen ja mielenosoituksineen. Tulevien sukupolvien on helppo kirjoittaa, miten ennen ”tilannetta X” sen ennusmerkit leijuivat jo vuosia ilmassa. Eurooppa on erittäin pahasti jakautunut kahteen leiriin, eivätkä kaikki enää luota Unionin eliitin päätöksiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pakolaiskriisi, ilmastonmuutos, maailman väkiluku, sodan syyt, maahanmuutto